Tratamentul homeopat in sarcina


Sarcina aduce odata cu ea o multime de schimbari fizice si emotionale ,pe care femeia gravida le resimte inca din primele zile.Uneori, unele din aceste schimbari sunt destul de greu tolerate de viitoarea mamica si atunci, ea are nevoie de ajutor pentru a trece peste ele.Dar, pentru ca nasterea unui copil si in special a unui copil sanatos este din ce in ce mai greu de realizat in societatea de astazi ,este foarte important cu ce medicatie intervenim in timpul sarcinii.Poate de aceea, rolul homeopatiei a devenit din ce in ce mai important.

 Remediile homeopate sunt  substanţe  diluate şi dinamizate dincolo de nivelul la care ar putea fi toxice, administrându-se astfel încât boala să poata fi vindecată prin întărirea sistemului de apărare al propriului organism. Nefiind toxice  si nici alergenice, ele pot fi administrate cu siguranta in sarcina. Dar, pentru ca homeopatia nu tratează boala ci bolnavul, fiecare om având povestea lui proprie, diferită de a altcuiva,tratamentul este strict individualizat si atunci, este necesar ca prescriptia remediilor sa fie facuta de catre medicul specialist homeopat.Pentru acelasi simptom cum ar fi greata,doua persoane diferite vor primi ca tratament doua remedii diferite.Acest aspect este foarte important si toate esecurile de tratament apar din nerespectarea acestui lucru si din administrarea dupa ureche a remediilor ,din auzite, de la alti pacienti ,pe principiul ca oricum nu fac rau(concept total gresit pentru ca administrarea repetata a unui remediu care nu este cel corect , poate duce la aparitia unor manifestari destul de greu de controlat).

In sarcina, se pot trata homeopat cu rezultate miraculoase greturile,varsaturile,starile de rau,migrenele ,hipertensiunea arteriala si alte simptome declansate de prezenta micutului personaj aflat in burtica mamei. De asemenea ,este foarte important ca se pot trata afectiunile pentru care mama urma tratamente inaintea sarcinii cu medicatie care este contraindicata in sarcina,  cum ar fi: alergiile ,bolile psihice,atacurile de panica; se pot trata starile acute ce pot surveni in sarcina cum ar fi racelile,febra, diareile,colici biliare,renale,infectiile urinare.

Un lucru important este ca se poate face o pregatire pentru nastere, asfel incat  mama sa nu aiba frica de actul nasterii si cicatrizarea(in cazul cezarienelor) si refacerea dupa nastere sa fie cat  mai rapide. Pe urma ,exista remedii pentru lactatie si pentru tulburarile ei.

Va doresc sa descoperiti miracolul de a simti micutul care misca in interiorul vostru alaturi de tratamentele homeopate!

Publicat de Dr.Eugenia Dinca
» Sus